Coolsculpting: Fedtreduktion for dem, der ikke ønsker kirurgi

En hel del danskere, både kvinder og mænd, er i dagligdagen utilfredse med deres udseende. Det gælder særligt, når det kommer til mængden af fedt på deres kroppe. Det moderne skønhedsideal dikterer, at en smuk krop, er en slank krop.

Der findes i dag et væld af slankekure og motionsplaner på internettet, og diætister og personlige trænere har kronede dage. Men for nogle mennesker er hverken en kostomlægning eller motion nok til at slippe fuldstændig af med stædige fedtdepoter på fx mave, inderlår, overarme og hals. Og hvad gør man så, når man synes, at man har prøvet alt?

De fleste tyr til kirurgi i form af fedtsugning, og det kan være en god løsning for mange, men for nogle er kirurgi bare ikke en mulighed. Det kan der være flere grunde til. Måske er man bange for at skulle i fuld narkose, måske ønsker man ikke ar, eller også er man bare imod plastikkirurgi. I så fald er der stadigvæk en løsning – nemlig Coolsculpting.

Hvad er Coolsculpting, og hvilke resultater kan man opnå med det?

Coolsculpting kaldes på dansk for fedtfrysning og er særlig teknologi, der bruges til at fryse fedt væk. Flere danske privathospitaler og skønhedsklinikker tilbyder Coolsculpting.

Metoden er ufarlig, og ofte benyttes Coolsculpting-maskiner godkendt af den amerikanske myndighed FDA. Maskinerne er udviklet således, at de ikke skaber forfrysninger i patientens krop, men kun fryser selve fedtcellerne. Der er heller ingen bivirkninger forbundet med Coolsculpting.

Coolsculpting kan primært skabe resultater for personer med små, men stædige fedtdepoter på kroppen, herunder personer, der har været igennem et større vægttab og nu blot mangler at tabe det allersidste, overfladiske fedt. Coolsculpting er således ikke velegnet, hvis man har ønske om et stort vægttab.

En Coolsculpting-behandling tager 30-60 minutter, og for nogle mennesker kan det være nødvendigt med flere behandlinger for at opnå det ønskede resultat. Det er vigtigt at holde sig for øje, at fedtet ikke forsvinder under selve behandlingen, men i ugerne og månederne efter behandlingen.

Resultaterne kommer gradvist, og det er derfor en god idé at vælge et privathospital eller skønhedsklinik, der tilbyder løbende rådgivning som en del af behandlingsforløbet. På den måde kan man få en eksperts vurdering af, om man har behov for flere behandlinger med Coolsculpting eller ej.