Derfor skal du vælge LED belysning og lyskilder

LED pærerMange af jer derude har sikkert hørt at ordene; LED belysning og LED lyskilder. Mens endnu flere af jer sikkert har hørt at LED belysning og LED lyskilder skulle være helt fantastisk at anvende i sit hjem.

Men hvorfor LED belysning og LED lyskilder er så fantastiske er faktisk de færreste der helt ved præcis ved hvorfor. Derfor har jeg skrevet den lille blog, som skal være med til at gøre dig en lille smule klogere på hvorfor du egentlig skal vælge at bruge LED belysning og lyskilder. Jeg vil afholde mig fra at bruge de helt store tekniske termer, eftersom det kan forvirre mange mennesker, jeg vil derfor holde mig til at forklare i meget simple og enkle termer hvilke fordele der er ved LED belysning og lyskilder.

Derudover vil jeg også fortælle hvorfor LED belysning og lyskilder er langt bedre at anvende i sit hjem end fx halogen og glødepærer.

Strøm og energibesparelser

Man kan nemlig spare en masse penge på ens strømregning ved at udskifte ens halogen og glødepærer ud med LED pærer. De gamle halogen og glødepærer er nemlig meget underlegne i forhold til de tilsvarende LED pærer, som kan være op til ti gange mere effektive pr. watt (energieffektivt opgive i lumen pr. watt) end halogen og glødepærer.

Den lange levetid

LED belysning og LED lyskilder har en langt længere levetid hvilket betyder at du ikke skal rende forbi den nærmeste boligbutik og købe nye pærer hver tredje fjerde måned hvilket betyder at du sparer en masse penge på at købe nye pærer, hvilket også betyder at din privatøkonomi for det bedre på lang sigt ved at købe LED belysning og LED lyskilder.

Faktisk kan du lade dine LED pærer være tændt 24 timer i døgnet og dermed kun skulle udskifte pærerne cirka hvert 5. år. Hvis du gjorde det samme med fx en halogenpære så skulle du allerede efter cirka 2 måneder udskifte pæren.

Miljø og klimavenligt

Der er overhovedet ingen miljøfarlige kemikalier og stoffer i alle former for LED belysning og lyskilder. Herudover indeholder gløde og halogenpærer en masse kviksølv, hvilket LED belysning og lyskilder ikke gør.  Derudover grundet det lave strømforbrug ved anvendelse af LED belysning og lyskilder reducerer man også sin husholdnings samlet CO2 forbrug. Derfor kan man roligt konstatere at LED lyskilder er meget mere miljøvenligt end de tilsvarende pærer og lyskilder.

Farve

De største kritikpunkter ved LED lyskilder, har typisk været at LED lys ikke havde det samme varme lys som andre tilsvarende lyskilder. Dette var måske tilfældet da de første LED pærer kom på markedet, men dette har ændret sig med tiden, eftersom udviklingen af LED pærer har været konstant siden dens første spæde skridt ind i vores verden. I dag kan man nemlig få LED belysning i lige præcis den farve man kan tænke sig, og derfor er dette ikke længere et problem.

Derfor bør der ikke være flere udskylninger for at man fremover ikke bruger LED belysning i ens hjem. Dog vil jeg gerne høre hvad din erfaring har været med at bruge LED lyskilder og belysning, derfor må du meget gerne skrive en kommentar omkring din erfaring med fordele og ulemper ved at anvende LED belysning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *