Det er blevet mere udbredt at genbruge guld

Ligesom rigtig mange andre markeder så har guldmarkedet også adopteret idéen om genbrug. Guld er en råvare, som bruges verden over i smykkeindustrien, og det stiller krav til, at materialet fortsat kan frembringes. I stedet for blot at udvinde guld fra jorden køber industrien også brugt guld. Det kan eksempelvis være fra privatpersoner. Du kan næsten ikke undgå at være stødt over en guldsmed, som reklamerer med, at de køber dit guld. Og man kan sådan set sige, at der er ret meget win-win i konceptet. Som privatperson kan du komme af med nogle af de gamle smykker, som du måske aldrig får gået med, og du kan tilmed få en god pose penge ud af det. Derudover er det selvfølgelig mere bæredygtigt at bruge genbrugsguld fremfor at skulle udvinde nyt. Guldsmed Dirks er en af de smykkeforretninger, som tilbyder at købe dit guld. Og det tyder på, at konceptet er kommet for at blive.

Hvad kan du få for dit guld?

Som privatperson, der måske overveje at sælge noget af sit gamle guld, er du nok interesseret i at vide, hvad du egentlig kan få for dit guld. Og det er der ikke et universelt svar på. Du kan nemlig sammenligne priserne på guld med aktier. De stiger og falder i takt med markedsindekserne, og derfor er prisen også konstant svingende. Man snakker nogle gange om, at guldprisen er høj eller lav, og det er altså et udtryk for, hvordan kursen ligger. Som privatperson vil det selvfølgelig være mest rentabelt at sælge ud, mens priserne er højest. Det afhænger dog ikke udelukkende af kursen. Det afhænger også af, hvad den konkrete guldsmed vil betale. De fleste følger nogenlunde dagspriserne, men der kan være små forskelle. Så undersøg eventuelt nogle forskellige guldsmede, og se, hvad niveauet ligger på. Så har du det bedste udgangspunkt for at vælge det sted, hvor du kan få mest ud af dine gamle smykker.

Guldsmed Dirks køber guld samt omsmelter smykker

Som nævnt, er Guldsmed Dirks én af de steder, hvor du kan sælge dit guld. Du kan dog også komme ind i smykkebutikken med et gammelt smykke, som du måske er interesseret i at omsmelte eller lave noget om på. Har du for eksempel en gammel arvering, som du måske ikke er helt så vild med, men som du stadig gerne vil beholde på grund af den emotionelle værdi, så kan du besøge guldsmeden. Du har så mulighed for at snakke med guldsmeden om, hvordan dit smykke kan designes, således at du får lyst til at gå med det. På den måde kan du beholde arvesmykket og få meget mere ud af det.

Guldsmed Dirks har to forretninger. En i Rødovre og en på Frederiksberg. De er specialister inden for vielsesringe og forlovelsesringe, som de selv håndlaver.