Er du leder i en børnehave?

Er du leder i en børnehave og er begyndt at føle dig frustreret, da det vælter ind med regninger? Har du prøvet en masse forskellige ting for at spare, men intet har virket? Så kan du få inspiration her!
Der er en masse ting, som man skal have styr på, når man er leder i en børnehave. Man skal hele tiden være nytænkende, da man skal følge med tiden. Derudover skal man være på forkant, da børnene skal have alle de nye redskaber, som de finder underholdende. Det handler nemlig om at tiltrække så mange børn og forældre og det kan virkelig være en svær opgave. Det medfører ligeledes til mange omkostninger, da man selvfølgelig helst vil være den mest populære institution i den pågældende kommune! Man skal derfor have mange nye ting og faciliteter, hvis man gerne vil tiltrække så mange familier, som muligt. Derudover skal der være mulighed for en anden form for underholdning, såsom ture. Det kan være svært at få råd til dette, hvis man har mange månedlige regninger. Der skal derfor gøres noget!

Vær altid på forkant

Forældre til børn, som går i en børnehave forventer meget af stedet og personalet. Det er blevet mere omfattende, som årene går, da tiden medvirker til flere ønsker og krav. Forældrene vægter derfor deres børns muligheder mere end for få år siden. Det skal derfor være et sted, hvor børnene glæder sig til at komme hen. Det er også helt forståeligt, da det selvfølgelig ikke skal være en byrde at komme i børnehaven. Det kan dog være svært som leder at være på forkant hele tiden, da børnenes interesserer også ændrer sig hurtigt. Når børn bliver ældre vil deres interesserer automatisk også forandre sig og det er derfor svært at være på forkant. Udviklingen gør det heller ikke meget nemmere, da børnene nu vil have mange flere nye ting end der er råd til. Det er derfor ikke længere nok med et par cykler og andre udendørs redskaber, da de hellere vil sidde foran en iPad.
Hvis man af den grund gerne vil have at børnene er mere udenfor, skal man også gøre det mere attraktivt. Det er her, at det kan være kompliceret at finde på en masse nye idéer til børnene, da man ikke selv ved, hvad der er moderne for tiden. Det vil ligeledes betyde, at der vil forekomme mange flere omkostninger end man havde troet.

Flere muligheder for børnene

Der vil altid være mange omkostninger, når man er leder i en børnehave. For der skal både betales lønninger til pædagogerne, der skal være mulighed for at få vikarer, når der er sygdom, der skal konstant købes nye ting, så børnene er underholdt, der skal også betales varme, strøm og vand og der er derfor meget at se til.
Mange institutioner har den regel, at hver stue får et budget og en sjat penge til underholdning. Her må stuerne selv vurdere, hvordan og hvorledes pengene skal bruges. Så hvis der mangler LEGO, skal stuerne ud og købe LEGO. Det vil derfor aldrig være billigt, når der skal indkøbes nye ting, da det ikke er nok med en pakke. Der er op til 30 børn på en stue og man skal derfor købe stort ind.

Derudover er der mange ting, som går i stykker. Børn har en tendens til at ødelægge en masse ting og det skal man selvfølgelig være klar over. For så skal man nemlig ud og bruge flere penge, da man skal erstatte de ødelagte ting.

Hvis du ønsker flere muligheder for børnene – både med legetøj og ture, findes der heldigvis en løsning. For man bliver af den grund nødt til at spare.
Mange institutioner prøver først at spare på alle de vikarer, som de bruger i løbet af en måned. Det kan næsten være umuligt, da man har brug for personalet, når der er sygdom.
Der findes en meget bedre løsning end dette. Det er nemlig LED pærer og LED lysstofrør. Det kan være svært at forestille sig, at det kan hjælpe en. Men det kan det! Der er mange lamper i en institution og man kan derfor spare en masse penge, hvis man udskifter sine gamle pærer med LED pærer og LED lysstofrør. Man kan nemlig spare helt op til 80 procent af sin elregning, hvis man gør denne forskel. Man vil pludselig have råd til mere og børnene kan derfor komme på flere ture, som er fordelagtigt!