Fenskær Efterskole i Nørre Nissum, Lemvig

Fenskær Efterskole i Nørre Nissum, LemvigFenskær Efterskole er en specialefterskole, der er geografisk placeret i Lemvig i nordlige Vestjylland i Region Midtjylland. Nærmere bestemt ligger Fenskær Efterskole i Nørre Nissum, der er beliggende i den østlige del af Lemvig Kommune og som har bare 1.022 indbyggere. Det er ikke ligefrem det bugnende antal indbyggere, som Nørre Nissum er kendt for, men der imod det høje antal skoler, som byen har at byde på. For det er ikke bare Fenskær Efterskole, som pryder den lille by Nørre Nissum i Lemvig Kommune. Også efterskolerne Nørre Nissum Efterskole og Kongensgaard Efterskole ligger der, højskolen for pensionister Seniorhøjskolen samt Via University College.

På Via University College i Nørre Nissum, Lemvig kan du uddanne på over 40 forskellige videregående uddannelser, der er fordelt på otte campusser i Region Midtjylland. Du kan her blandt andet uddanne dig til ingeniør, designer, lærer, pædagog eller sygeplejerske.

Det er altså ikke kun eleverne fra Fenskær Efterskole, du vil kunne støde på i den lokale Købmand Frede Toelberg på Seminarievej i Nørre Nissum i Lemvig, det er også en masse andre efterskoleelever samt højskoleelever fra Seniorhøjskolen.

Hverdagen for Fenskær Efterskoles elever i Lemvig

Hvis hverdagen bliver for ensformig og trang i lille Nørre Nissum, har eleverne fra Fenskær Efterskole heldigvis mulighed for at tage ind til den lidt større by Lemvig, hvor der bor næsten syv gange så mange som i Nørre Nissum. Hvis eleverne fra Fenskær Efterskole vil et smut til Lemvig har de en god cykel- eller gåtur på godt 13,5 km foran sig. Hvis det bliver for stor en mundfuld, har eleverne fra Fenskær Efterskole også mulighed for at tage en bus fra Nørre Nissum og ind til Lemvig, som går ca. én gang i timen.

Når først eleverne fra Fenskær Efterskole har fået transporteret sig fra Nørre Nissum og ind til Lemvig kan de nyde godt af den smukke midtjyske by, der ligger ud mod Limfjorden i et smukt, bakket landskab.

Lemvig er ikke kun kendt for den lille skoleby Nørre Nissum, men også for en række andre positive ting, som for eksempel at de har Danmarks næstlaveste ledighed på bare 2,8 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Faktisk er Lemvig den kommune, der har oplevet størst fald i arbejdsløsheden inden for de seneste par år.

Ikke alle fra Nørre Nissum og Lemvig arbejder på Fenskær Efterskole

På trods af, at der på Fenskær Efterskole er ansat mange, er det dog ikke alle indbyggere i hverken Nørre Nissum eller Lemvig, der arbejder der. På Fenskær Efterskole er der ansat over 25 lærere og andet personale, der alle er med til at få hverdagen til at hænge sammen i Nørre Nissum i Lemvig. Stort set alle de ansatte på Fenskær Efterskole bor enten i Nørre Nissum omkring skolen, i Lemvig eller i nærområdet. Naturligvis bor en del af personalet også på Fenskær Efterskole i Nørre Nissum, så de er tætte på eleverne, hvis der skulle ske noget.

Hvis du er blevet nysgerrig omkring, hvad Fenskær Efterskole mon er for et sted, så er du meget velkommen til at slå et smut forbi til en kop kaffe hos os på Kollegievej 5b, Nørre Nissum, 7620 Lemvig. Bor du langt fra Fenskær Efterskole, Nørre Nissum og Lemvig, så har du stadig chancen for at få et indblik i hverdagen ved at tjekke Fenskær Efterskoles sociale medier ud på FacebookTwitterVimeoFlickrYoutubePicasa og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *