Fugt i kælderen skal fjernes hurtigst muligt!

Fugt i kælderen kan medføre skimmelsvamp

Hvis du døjer med en fugtig kælder og ignorerer problemet, er der lige nogle ting du skal være opmærksom på, inden du bare lægger problemet til side. Fugt i kælderen kan medføre mange forskellige ting, som ikke er just favorable blandt boligens øvrige inventar. Først og fremmest kan fugt i kælderen medføre skimmelsvamp, der udover en dårlig lugt også indebærer en sundhedsmæssig risiko, samt, i værste tilfælde, dyre materielle omkostninger.

Skimmelsvamp består af mikrosvampe, der typisk er enten grønne, brune eller sorte. Det er derfor ikke noget kønt syn at have på vægen. Ofte optræder skimmelsvamp i naturen, men for at kunne opstå og overleve kræver det faktisk ikke andet end fugt og næring i dets omgivelser. Derfor er fugtige miljøer i din bolig, heriblandt kælderen, ynglingesteder for skimmelsvampen. Problemet med skimmelsvamp er, at det ikke altid er lige til at få øje på. Det kan nemlig gemme sig bag tapetet eller brædderne i boligen, hvilket fører os frem til det andet problem med skimmelsvamp, der samtidig også udgør alarmklokkerne for skjult skimmelsvamp; lugten.

Alle kender vel til lugten af fugtigt tøj, der har ligget krøllet sammen lidt for længe. Det samme gør sig gældende for fugt i kælderen, da skimmelsvamp tilføjer den samme lugt til et fugtigt lokale, som det gør til fugtigt tøj.

Hvor ovenstående problemer med skimmelsvamp henvender sig til boligens lugt og udseende, skal den sundhedsmæssige risiko også klargøres. Skimmelsvamp kan nemlig også medføre flere helbredsmæssige problemer, heriblandt træthed, hovedpine luftvejsinfektioner osv.

Fugt i kælderen skal fjernes hurtigst muligt!

Indledningsvist blev det nævnt, at fugt i kælderen ikke er et problem, man bare kan ignorere. Efter et stykke tid kan skaderne efter skimmelsvamp nemlig være blevet så alvorlige, at en renovering er en nødvendighed. Spørgsmålet er så bare, hvor meget der skal renoveres. En tommelfingerregel er, at jo mere der skal renoveres, jo dyrere bliver projektet. Det kan derfor ikke siges tydeligt nok: få bugt med fugt i kælderen og gør det nu!