Fyr med german pellets

German pelletsHvis du er blandt dem, der varmer huset op, måske bare delvist, med en fyreovn, så kan det hurtigt blive en både omkostelig og forurenende affære. Det er derfor en ide at overveje, om ikke du skulle starte med at fyre med den type træpiller, der hedder german pellets.

German pellets bruges primært til at fyre i private stokerfyr og pilleovne, på grund af deres høje kvalitet. German pellets træpiller produceres af rent træ fra enten savværker eller fra hele stammer i PEFC certificerede skove. At en skov er PEFC certificeret betyder blandt andet, at der bliver plantet et nyt træ for hvert træ der fældes og bruges til træpiller. Bliver træpillerne produceret af en hel træstamme, så afbarkes stammen først, så det kun er rent træ, der kommer ind i træpille produktionen af german pellets.

Hvad er der særligt ved german pellets?

Herefter bliver træt til at starte med findelt i størrelser varierende fra savsmuld til små spåner. For at sikre den højeste kvalitet af german pellets træpiller, bliver savsmulden eller spånerne skånsomt nedtørret så der er et konstant indhold af vand på godt 7 %. Når du køber german pellets er du garanteret et vandindhold på maksimum 10 %. Herefter presses german pellets træpillerne, så de alle er ca. 2 mm i størrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *