Hvornår skal min virksomhed lydisoleres?

Overalt i Danmark er der virksomheder og private danskere der bor side om side, hvilket godt kan gå hen og udfordre selv det mest venlige naboskab. Er du en ansvarlig virksomhedsleder, er det en selvfølge, at du tager hensyn til både dine medarbejdere, men så sandelig også dine omgivelser og naboer.
En måde hvorpå du kan vise dine naboer respekt og omtanke er ved at lydisolere din virksomhed. Lydisolering og lyddæmpning er især vigtig, når der er tale om tungere industri med megen larm.

Ikke blot får dine omgivelser gavn af grundig lydisolering – Det gør dine medarbejdere også. Lydisolerede omgivelser forbedre arbejdsmiljøet, og det har på den måde indflydelse på både dine medarbejderes effektivitet og sygefravær.

Hvornår har min virksomhed brug for lydisolering?
Det kan være svært at svare på, præcis hvornår din virksomhed eller arbejdsplads har brug for lydisolering. Lad dog være med at vente til efter at naboer eller medarbejdere allerede har klaget deres nød. Med en proaktiv indsats kan sikre din virksomhed ry, men også arbejdsmiljøet.
Ting og processer der kan betyde, at du skal overveje lydisolering på din arbejdsplads

• Tilstedeværelsen af maskineri der kan larme. Det være sig pumper, kompressorer, fræsemaskiner, generatorer, vandingsanlæg, opvaskemaskiner mm.
• Tætheden af bygninger i din virksomheds område – Både mellem jeres egne bygninger, men også mellem jeres bygninger og jeres naboer
• Ventilationssystemer
• Tilstedeværelsen af høj musik på din arbejdsplads. Ses ofte på for eksempel spillesteder.
• Dårlig akustik i et rum, der ellers er beregnet til mange mennesker

Ovenstående er blot nogle eksempler på, hvor og hvornår det kan være nødvendigt at sætte ind med tiltag inden for lydisolering af din virksomhed. Det er generelt en god idé at du selv mærker og lytter efter, men også at du rådfører dig med dine medarbejdere og dine nærmeste naboer. Når du skal have din virksomhed lydisoleret, skal du finde en holistisk løsning, der passer netop dig og din virksomhed.

lydisolering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *