Kontorbelysning er mere end bare arkitektlamper

 kontorbelysning.Når du tænker på kontorbelysning, er en arkitektlampe eller bordlampe så det første du kommer i tanke om? Faktisk dækker kontorbelysning over langt flere slags belysning end bare bordlamper. Derudover er kontorbelysningen måske en af de vigtigste former for belysning, i og med at du bruger mange timer på kontoret hver dag, og derfor har brug for den rigtige belysning. Har du forkert eller for lidt kontorbelysning, kan du få ondt i hovedet fordi du anstrenger dine øjne for meget.

Typer af kontorbelysning

Der er et utal af muligheder, når det kommer til at vælge den rigtige kontorbelysning. Udover bordlamper, så dækker kontorbelysning også over for eksempel væglamper, loftslamper, pendellamper og gulvlamper. Derudover er der mange firmaer der, udover skrivebordslamper, vælger at bruge både skinnesystemer og spotlights som kontorbelysning, da de giver et stærkt lys, der kan dække bredt.

Man skal selvfølgelig også tænke over hvilken stilart, man går efter, når man skal ud og finde den rette kontorbelysning. Har du et moderne og minimalistisk kontor, passer det måske ikke så godt ind, hvis du for eksempel vælger at opsætte gammeldags banklamper med grøn glasskærm. På samme måde vil LED spots måske også være for klinisk og skarpt et lys, hvis dit kontor er holdt i gammeldags stil med tunge træmøbler

Lysmængde og styrke

Du skal selvfølgelig også tænke over, hvor meget lys dit kontor har brug for. Som tommelfingerregel siger man, at der på kontorer skal være dagslystilgang og udsyn til omgivelserne. Nogle kontorer har store vinduer, som giver meget dagslys, hvor andre kontorer måske har vinduer vendt ud mod en mindre belyst vej, eller hvor vinduerne bare er små. I sidstnævnte tilfælde må man hjælpe belysningen på vej med den rette slags kontorbelysning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *