Låsesmedens gode råd til tyverisikring af boligen

Ifølge Rigspolitiet var der sidste år 3.000 indbrudsforseelser i de danske hjem, hvoraf 17 % af disse blev begået af personer uden adresse i Danmark. Det er en trist udvikling, som vi skal have gjort noget ved at få stoppet hurtigst muligt. Danmark er nemlig det europæiske land, der har næstflest indbrud pr. borger.

Hvad er årsagen til de mange indbrud?

Der er flere forskellige årsager til, at vi har så mange indbrud i Danmark. En af årsagerne er, at vi har åbne grænser, hvorfor der kommer mange rumænere og litauere til Danmark, og det er lige præcis disse nationaliteter, der er overrepræsenterede blandt de 17 % af udlændinge, der begik indbrud i Danmark i 2013.

Politik er desværre ikke noget, vi her på bloggen kan ændre på, så derfor vil vi i resten af artiklen se nærmere på, hvad vi danskere selv kan gøre for at forhindre indbrud i vores hjem. Københavns Låsesmed har lavet en liste med en række gode råd til tyverisikring af boligen, som vi vil gå igennem i følgende afsnit.

Vi starter med at se nærmere på, hvornår man ifølge låsesmeden er ekstra udsat.

Tyvens højsæson

Tyvenes højsæsoner er i ferier og ved højtider, hvor mange ikke er hjemme i deres bolig i en længere periode. Derudover sker langt de fleste indbrud i dagtimerne, hvor der er størst chance for, at der ikke er nogen hjemme, og at der ikke er nogen naboer, der lægger mærke til noget mistænkeligt.

Hvis man rejser meget, eller har længere perioder hvor man ikke er hjemme, så er nabohjælp en rigtig god ide. Her allierer beboerne i et beboelseskvarter sig med hinanden og holder øje med naboernes boliger. Det indebærer blandt andet også, at man tømmer postkassen for post hos dem, der ikke er hjemme,  smider affald ud i affaldsspandene udenfor og tænder lys indenfor. Formålet med dette er, at der i så fald ikke er nogen synlige tegn udenfor på, at der ikke er nogen hjemme i boligen, og der er dermed større chance for, at tyven springer boligen over på listen over potentielle indbrudsmål.

Låsesmeden anbefaler:

Københavns Låsesmed har mange års erfaring i branchen og ved om nogen, hvad man som privatperson kan gøre for at minimere risikoen for indbrud i hjemmet.

En af de ting låsesmeden anbefaler at gøre er at sikre sig, at man har de rigtige låse de rigtige steder.

Hvad mange ikke ved er, at låsecylindere forældes efter 7-10 år og dermed skal udskiftes for at opretholde sikkerheden i boligen. Derudover anbefaler låsesmeden, at man har to låse på sin hoveddør, hvoraf den ene skal kunne låses med et vridergreb indefra, og den anden med en nøgle udefra. Dette er genialt, fordi det gør det umuligt for tyven at bruge hoveddøren som flugtvej, da døren jo er låst udefra.

Der findes mange forskellige typer af nøgler, og det kan være svært at finder rundt i, hvilke der er mest indbrudssikre. Låsesmeden anbefaler en såkaldt 6-stiftet nøgle, også kendt som “trapezformet”. På billedet nedenfor kan du se, hvilke nøgler der er sikkerhedsgodkendt af forsikringsselskaberne.

nøgleguideSidst men ikke mindst er der nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der skal være i orden, hvis boligen skal være tyverisikret korrekt, og som hjælp til dette udfører Københavns Låsesmed et gratis sikkerhedstjek, hvor låsesmeden gennemgår alle boligens døre og vinduer for at vurdere, om de skal forstærkes, have udskiftet låsene eller sågar have monteret en lås, eksempelvis på kældervinduer og terrassedøre.

Dette var kun nogle af de mange råd til tyverisikring, låsesmeden har på sin liste. Se den fulde liste over de gode råd til tyverisikring her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *