Peder Bent Ahrens, coaching- og jobsøgningsekspert

Vi ved, at Peder Bent Ahrens er rigtig dygtig, og har stor ekspertise indenfor jobsøgning og som jobkonsulent. Lad os gå i dybden med hvordan Peder Bent Ahrens har de præcise svar til, hvordan man skriver den perfekte ansøgning, det perfekte CV, eller hvordan man håndterer en jobsamtale uden problemer.

Hvis vi starter med at se på Peder Bent Ahrens såkaldte jobsøgningskit, som vi kan finde på Peder Bent Ahrens hjemmeside, kan vi se at der er flere forskellige punkter man skal igennem.

Det første Peder Bent Ahrens vil have den jobsøgende til at gøre, er blandt andet at skrive alle ens faglige kompetencer ned. Herefter skal man ringe direkte til virksomheden – men hvordan gør man det, og hvad siger man? Ifølge Peder Bent Ahrens guide skal man først og fremmest forberede sig. Det er vigtigt at man har indsamlet viden omkring virksomheden, og at man evt. har orienteret sig på virksomhedens hjemmeside. Ifølge Peder Bent Ahrens er det også vigtigt, at man ringer til flere virksomheder indenfor den samme branche. På den måde bliver man stærkere inden for feltet, og mere sikker i hvad man skal tale om.

Peder Bent Ahrens og den gode jobsamtale

Peder Bent Ahrens mener, at det er vigtigt, at man spørger indtil hvem der er ansvarlig for ansættelserne, og hurtigst muligt kommer i kontakt med denne person.

Når man er kommet i kontakt med den ansvarlige, kan man derefter gå direkte til det man vil tale om.

Når vi kommer til Peder Bent Ahrens elevatortale, går den ud på at man

opsummerer sine kompetencer og sine værdier på 30 sekunder. Peder Bent Ahrens har nogle gode spørgsmål til at komme i gang med elevatortalen:

  • Hvad er dine kompetencer
  • Hvem er din målgruppe
  • Hvilket/hvilke behov opfylder du
  • Hvordan bidrager du værdigfuldt
  • Hvad gør dig speciel
  • Hvad er fordelene ved at ansætte netop dig

Disse spørgsmål kan du stille dig selv og på den måde udarbejde svar på forhånd.

Hvordan forbedre man sit CV?

Herefter er Peder Bent Ahrens klar til at hjælpe dig med dit CV. Peder Bent Ahrens har lavet en skabelon, som du kan udfylde for at hjælpe dig på vej med dit CV. Han kalder det ”det kroniske CV”. Men et CV er ikke nok. Ifølge Peder Bent Ahrens skal der være et CV mere. Dette CV kalder han for ”kompetence CV’et”. Det CV skal være fyldt op med dine kompetencer som du hele tiden skal fylde på.

Når du har udfyldt dit CV, er du klar til det næste skridt.

Peder Bent Ahrens har udarbejdet en skabelon over, hvordan man skriver en god ansøgning. Han har hjulpet den jobsøgende på vej ved at skrive små sætninger og retningslinjer i selve dokumentet.

Til sidst sluttes af med at oprette den personlige kompetenceprofil, hvilket er det sidste punkt i Peder Bent Ahrens jobsøgningskit: ”din personlige kompetenceprofil”. Det vil sige, at du udfylder, hvor du er blevet ansat, hvilken viden du har, og hvilke personlige og faglige kompetencer du har.

Når du har gjort alt dette, har du gennemgået Peder Bent Ahrens jobsøgningskit samt øget dine chancer for at komme i job.

Peder Bent Ahrens blog

Peder Bent Ahrens har også en blog som man kan følge med i. Her skriver han om guider og hvordan man effektivt søger job. Peder Bent Ahrens har beskæftiget sig med mange forskellige ting igennem årenes forløb, og løbene skiftet job og uddannelse.

Dette har givet Peder Bent Ahrens et stort overblik over hvordan arbejdslivet er, og kan derfor hjælpe andre på vej i job. Peder Bent Ahrens jobsøgningskit er en god start for dig der ikke ved hvordan du skal gribe jobsøgningen an.