Puslespil er hjernegymnastik for alle

Der er mange gode grunde til at elske puslespil. Dette gør sig gældende, hvad end du er barn, ung, voksen eller gammel. Det gør sig absolut også (og måske endnu mere) gældende, når du er forælder til et lille barn, hvis udvikling du ønsker at fremme – Så bør du nemlig elske puslespil, og de små brikker kan være dit og dit barns bedste venner.

Her følger skriverier om puslespil, og hvordan dette kan hjælpe dig i forskellige stadier af livet:

Som helt lille

Små børn i alderen 2-3 år har godt af at lægge puslespil. Det fremmer de smås forståelse for former og farver, og er desuden også et godt værktøj til at udvikle børnenes motoriske færdigheder. Nogle forældre beretter, at deres småbørn helst vil ”lege” med puslespillene, frem for at lægge eller samle dem, men det gør heller ikke noget, de skal nok fange meningen hen af vejen. Desuden er det stadig sundt for børnene at gribe om puslespillets brikker, da det hjælper motorikken og styrker hænderne.

De lidt større børn

Når børn bliver en smule ældre, forstår de pludselig, hvad det vil sige at lægge puslespil, og de forstår, at målet er, at de små komponenter skal danne et helt billede. Nu bliver det rigtigt sjovt. Puslespil er med til at styrke helhedsforståelsen.

Unge og voksne

Som ung og voksen forstår man jo udmærket, at puslespillets brikker skal passe sammen, og det kan være sjovt at gå i krig med store puslespil med mange brikker, der kan være et langstrakt projekt, som man kan gå til og fra. Udover at være god underholdning og sund adspredelse, er puslespil for unge og voksne med til at holde hjernen og den logiske sans i gang. Det er desuden noget, som man kan vælge at fordybe sig i midt i en stresset hverdag, hvor man hurtigt glemmer at lave tid til adspredelse.

Det føles altså som noget af en præstation at have fundet hoved og hale i et puslespil med 1000 brikker, og har man oven i købet valgt et motiv, som man synes er flot, kan man jo vælge at hænge sit flotte arbejde op i glas og ramme til skue for omverdenen. Det er da også med til at vise, at man har interesser, der umiddelbart er sundere og mere givtige end TV-kiggeri.

Ældre

Puslespil er hjernegymnastik, og det er vigtigt at dyrke hele livet igennem. Imidlertid kan det være sværere for vore ældre medborgere at holde hovedet klart og skarpt. Her er puslespil en af mange ting, som man kan ty til, hvis man vil holde hovedet i sving. Mange ældre har desuden mere tid at give af, og de kan i endnu højere grad fordybe sig og dykke ned i de store projekter.

Hele familien

Hvorfor ikke gøre et stort puslespil til et projekt for hele familien? Man kan sagtens samle sig om det, og alles øjne kan være nødvendige, hvis man sidder fast midt i et puslespil. Det kræver selvfølgelig, at børnene i huset har en vis alder, men det kan være et godt samlingspunkt.

Mere om puslespil

Hvad end du er begynder eller ekspert, kan du læse mere om puslespil her, hvor der er et stort udvalg. Gå i gang i dag og nyd en hobby, som du vil kunne nyde hele livet, og som du vil kunne dele med dine venner, børn og børnebørn.

puslespil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *