Spis god indisk mad på restaurant i København

indisk mad restaurant københavnEr du blandt den overrepræsenterede del af danskerne, der er helt vilde med indisk mad og som til hver en tid vil vælge at spise på indisk restaurant, hvis de skal ud og spise i København? Det skal du ikke flove dig over – du er bare én blandt mange, for ja – indisk mad og indiske restauranter hitter stort i København for tiden. En undersøgelse viser, at danskerne har fået nok af al den ”nye nordiske” mad, og faktisk vil en overraskende stor del af dem vælge at spise mad på en indisk restaurant i København frem for på Noma, hvis de fik valgmuligheden.

Det kan godt være, at man ved at spise på nogle af de fancy ”nyt nordisk” restauranter i København får sig en ”aha” oplevelse, når man får serveret maden, men på en god indisk restaurant i København ved man i det mindste præcis hvad for noget mad man kan forvente – oig der er ingen myrer i den. Indisk mad og indiske restauranter har inden for den seneste tid hittet stort blandt københavnerne, der lader til at have fået nok af de danske krydderurter og surdej. Flere i undersøgelsen svarer, at de oftest vælger at tage ud og spise mad på en indisk restaurant i København, både fordi at man bliver ordentligt mæt, fordi smagen ikke minder om den mad, de selv laver i hverdagen, samt fordi naan brød er blandt deres yndlings brød typer.

Bedste Butter Chicken på denne restaurant i København

Undersøgelsen omkring danskernes mad vaner i København viser også, at de, når de spiser mad på indisk restaurant, oftest vælger blandt andet den indiske specialitet Butter Chicken. Mange kommenterer herpå, at det klart er blandt de mest velsmagende og lækre retter i det indiske køkken, men også mange skriver, at det er deres ”guilty pleasure”, hvor navnet ” Butter Chicken” siger det hele. Simon fra Østerbro i København skriver blandt andet om den indiske madspecialitet:

”Siden jeg første gang fik serveret Butter Chicken på en indisk restaurant i Københavcn, har det været min foretrukne indiske mad lige siden. Det er og bliver lækkert, delikat og lidt forbudt. Navnet siger det hele”.

Ja, Butter Chicken er måske ikke den mest fedtfattige ret på det indiske madkort, når du er på indisk restaurant i København, men det er jo nu engang også oftest i de lidt fere retter, at smagen sidder. Det er blandt andet nok også derfor, at de indiske restauranter i København hitter så stort med deres mad. Man ved, at smagen er der – hver gang.

I undersøgelsen skulle deltagerne også svare på, hvilken restaurant i København, der var deres favorit, hvortil størstedelen svarede, at den restaurant, hvor de havde fået den bedste indiske mad i København var den indiske restaurant Punjab Indian Restaurant. Og dét undrer ikke folkene bag undersøgelsen, der selv har haft den på deres top 3 over bedste indiske restauranter i København, når det kom til maden.

Bedste mad og dessert fås på indisk restaurant i København

I undersøgelsen blev de deltagende ikke kun spurgt om deres yndlings mad, men også om, hvad deres yndlings dessert var, hvortil en overraskende stor andel svarede, at deres yndlings dessert var den mango lassi, som kun ægte indiske restauranter i København kunne diske op med. Med denne tids fokus på sundhed og den slanke linje var der altså mange der anså den indiske mango lassi for at være i den sundere ende, hvis man var ude og spise på restaurant i København.

En indisk mango lassi består da også både af yoghurt, hvilket er en mættende type mad på grund af det høje indhold af proteiner, samt af frisk mango – og det er præcis den version, de gode indiske restauranter i København disker op med. Og som gæsterne elsker!

Alt i alt viste undersøgelsen, at langt de fleste danskere ville foretrække en god aften med indisk mad, hvis de skulle ud og spise på restaurant i København. Her på siden kan vi, ligesom resten af danskerne, varmt anbefale Punjab Indian Restaurant. Se deres menukort her.