Tips til perfekt vedligeholdelse ifølge Boserup Ejendomme

I dag har jeg været på kontoret hos Boserup Ejendomme for at få nogle gode råd til, hvordan jeg skal forholde mig til indflytning, fraflytning og vedligeholdelse af min lejlighed, så jeg ikke får en gigantisk regning eller mister hele mit depositum. I Boserup Ejendomme er de vant til den slags spørgsmål, så jeg fik nogle meget brugbare og gode råd.

Gode råd ved indflytning ifølge Boserup Ejendomme

Boserup EjendommeNår du flytter ind i din nye lejlighed, får du udleveret nogle nøgler fra administrationskontoret, og så kan du flytte ind. Gå meget gerne ind i din lejlighed, før du flytter møblerne på plads. Det er nemlig en super god idé at gennemtjekke din nye bolig for fejl og mangler, mens du kan se dem klart og der ikke er møbler og inventar i vejen. Der er desuden en vigtig frist på 14 dage for at rapportere fejl og mangler, og hvis du ikke siger det til dem, der arbejder på kontoret, i tide, kan du risikere selv at skulle hænge på udgifterne og blive gjort ansvarlig for skader og andet, som du ikke selv har forårsaget.

Det kan ifølge Boserup Ejendomme både være små skønhedsfejl som pletter på væggene, ridser i gulvet, løse dørhåndtag eller større fejl som fugtskader og lignende. Få gerne en person, som er analytisk og god til at se fejl til at hjælpe dig med at gennemtjekke boligen sammen med dig, og helst inden du for alvor er flyttet ind. Boserup Ejendomme anbefaler, at du giver dine udlejere eller administrationskontoret en skriftlig rapport, hvor du går i detaljer med fejl og mangler, og det er vigtigt med dato og underskrift. Hermed dokumenterer du, at det ikke er dig, der er skyldig i, at de fejl, som I finder, er opstået. Du beviser også, at du har overholdt 14-dages- fristen for at rapportere fejl og mangler.

Boserup Ejendomme siger også, at de fleste firmaer typisk udbedrer de store fejl og mangler så hurtigt som muligt. Det gør de i hvert fald typisk selv. Den rapport, du har givet din udlejer eller dine administratorer, bliver gemt sammen med din lejekontrakt, og den dag du flytter fra lejligheden, kan de se, at det ikke er dig, der har lavet ridser i gulvene, knust et spejl på toilettet og så videre. Du beviser det nemlig selv.

Gode råd til vedligeholdelse ifølge Boserup Ejendomme

Hvad gør du så for at holde lejligheden i tip top stand, så du slipper for at miste hele dit depositum? Ifølge Boserup Ejendomme er det en god idé at huske udluftning af din lejlighed. Så slipper du både for dårligt indeklima og at der opstår fugtproblemer i din bolig. Husk også opvarmning af boligen. Det modvirker også fugtproblemer.

Det er også vigtigt, at du går grundigt til værks med rengøring. Køleskabet og fryseren skal gøres skinnende rene. Ifølge Boserup Ejendomme sker det også, at lejere glemmer, at de også skal rense ventilationsventiler, vandlåse og filtre på blandingsbatterier, så de er rene og pæne og der ikke sidder noget fast i dem. Det er meget vigtigt, at du gør dette, da blokader i eksempelvis en vandlås kan føre til fejl og mangler. Man kan heller ikke undervurdere betydningen af at afkalke badeværelset, fliser, vaske og hanerne på toilettet såvel som i køkkenet. Rengøringen skal med andre ord både være grundig, mens du bor i lejligheden, og så sandelig også, når du engang skal flytte ud.

Ifølge Boserup Ejendomme er det typisk lejerens ansvar at vedligeholde boligen indvendigt, og rengøring, udluftning og opvarmning er vigtige for vedligeholdelsen. Det skal både gøres løbende, og så skal der være en såkaldt hovedrengøring, hvor man er ekstremt grundig. Du risikerer at miste dit depositum, hvis lejligheden ikke er vedligeholdt ordentligt, siger Boserup Ejendomme.

Vedligeholdelsen omfatter typisk også dørhåndtag, låse og nøgler. Skift dem ud, hvis de ikke længere fungerer ordentligt eller der er større skader på dem. Lakering af gulve og dørtrin er også en super god idé, hvis lakken er ved at være godt og grundigt slidt af. Så er du ifølge Boserup Ejendomme på den sikre side, og ingen kan beskylde dig for ikke at have vedligeholdt boligen ordentligt. Vedligeholdelsen af alt det ydre tager den, der lejer boligen ud, sig i langt de fleste tilfælde af. Det gør de også hos Boserup Ejendomme.

Gode råd til fraflytning ifølge Boserup Ejendomme

Ifølge Boserup Ejendomme er det standard, at en lejekontrakt har 3 måneders opsigelse. I hvert fald hvis du er lejer hos et af de større ejendomsadministrationsfirmaer som Boserup Ejendomme. Når du siger op, er det ikke nok, at du sender en mail, sms’er eller tropper op på kontoret og siger det. Opsigelsen skal være skriftlig på et papir med din underskrift og dato, og du skal betale husleje for de næste tre måneder, efter at du har sagt op. Dette er standard, siger Boserup Ejendomme.

Det er en god idé at tjekke din lejekontrakt grundigt, inden du flytter ud. I nogle kontrakter står der nemlig, at du og alle dine ejendele skal være ude af boligen senest 14 dage før din fraflytningsdato. Det er altså en vigtig detalje, og ordsproget om, at djævlen er i detaljen gælder i høj grad, når man er lejer, mener Boserup Ejendomme. Efter at du har sagt op, må du leve med, at der kan være fremvisninger af lejligheden. Du er dog med til selv at afgøre tidspunkter for fremvisning af lejligheden, så det ikke er til gene for dig og din familie. Man har faktisk pligt til at give adgang til mennesker, der gerne vil se lejligheden, når man skal flytte ud, siger Boserup Ejendomme. Oplys dit telefonnummer, og så arrangerer I selv de tidspunkter, hvor I ikke er hjemme.

Ifølge Boserup Ejendomme skal du og udlejer også foretage et fælles flyttesyn, hvor I gennemgår boligens tilstand, og her er det super nyttigt, at du gav dem en rapport over, hvordan tilstanden var, da I flyttede ind i boligen. Boligen bliver gennemgået for fejl og mangler. Resultatet er en udflytningsrapport. Ifølge Boserup Ejendomme får du typisk en skriftlig indkaldelse til fælles flyttesyn. Den kommer gerne 14 dage før datoen for det fælles flyttesyn, og nu får du travlt med at gøre rent og forsøge at udbedre de fejl og mangler, du selv har forårsaget, hvis du kan. Her får du en tjekliste til, hvad udlejer og du kigger på. Og det er nu, at det virkelig, virkelig kan betale sig at være ekstra grundig med rengøring, afrimning og afkalkning af alle rum, hvidevarer, overflader og elektroniske hvidevarer.

Tjekliste til flyttesyn i køkkenet ifølge Boserup Ejendomme

  • Skabe, skuffer og køkkenbordplader skal være rene og hele
  • Køkkenvasken og blandingsbatteriet skal være rene og afkalkede
  • Køleskab og fryser skal være rene og afrimmede
  • Bradepander, ovne og alt, hvad der hører til ovnen, skal være intakt og rent
  • Filtret i emhætten skal være ren

Tjekliste til flyttesyn i badeværelset ifølge Boserup Ejendomme

  • Ventilatoren på badeværelset skal være ren og pæn
  • Sanitet, klinkegulve, fliser, blandingsbatterier mm. skal være rene og fri for kalk

Generelle råd til rengøring og gennemtjek før flyttesyn ifølge Boserup Ejendomme

Boserup Ejendomme anbefaler også, at du sørger for at tage alle lamper og kabler ned. Gardiner og persienner skal heller ikke hænge der længere. Fjern også skruer, rawlplugs og søm fra væggene. Lejere glemmer en gang imellem at isætte pærer og spotlys i de lamper og spots, der fulgte med lejligheden, inden de flytter, og det er en ærgerlig fejl, mener Boserup Ejendomme. Sierne på alle vandhaner skal være intakte og afkalkede. Det samme er tilfældet for propperne i vaskene. De skal være der og fungere.

Husk også at tage alle dine ejendomme med, så der ikke er noget tilbage, når I gennemgår lejligheden i fællesskab for fejl og mangler. Boserup Ejendomme anbefaler også, at I husker at gøre kontakter rene, og de skal naturligvis også være hele. Hvis der er nogle dækplader og rosetter, skal de også stadig være der. Husk også rengøring af vinduer og udhusrum, og puds alle vinduer grundigt både indvendigt og udvendigt. Det kigger I nemlig også på under flyttesynet.

Det virker som lidt af en mundfuld at skulle leve op til alle krav og ønsker på lejeområdet, men det meste af tilstanden af lejligheden, som bliver brugt til at udfylde flytterapporter, beror i virkeligheden på almindelig vedligeholdelse og rengøring. Du kommer langt med udluftning, opvarmning, almindelig løbende rengøring og en super grundig rengøring, lige inden du flytter ud. Så skal flyttesynet nok gå godt for dig, siger Boserup Ejendomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *